Täby Ryttarcenter

Vi på Täby Ryttarcenter är så tacksamma för vår moderna anläggning med hög säkerhet och bekvämlighet för elever, besökare, personal och hästar. Ett perfekt läge nära vacker natur med skogen som närmsta granne. Här anordnas många olika aktiviteter förutom själva ridskoleverksamheten.

 

VÅR ANLÄGGNING

Täby Ryttarcenter

Täby Ryttarcenters toppmoderna anläggning är byggd av Täby Kommun och invigdes i september 2010. Här finns det stall, ridhus, hagar, ridbana, servering, omklädningsrum med dusch, yogarum, konferensrum och mycket mer.

På Täby Ryttarcenter sker det en mängd aktiviteter. Vi är först och främst en ridskola med ridlektioner men här anordnas även träningar, tävlingar, clinics, barnkalas, konferenser, möten och mycket annat. Vi driver en verksamhet med kvalitativ ridutbildning i harmoni med hästens välmående!

Vi har en stor utebana och är belägna nära vackra ridvägar i skog och landskap – något som både vi och hästarna uppskattar.

PRIVATRYTTARE OCH TÄVLINGSEKIPAGE

Täby Ryttarcenter

Som privatryttare kan du köpa ridhuskort hos oss – kom bara ihåg att kontrollera ridtider och eventuella ändringar innan du åker iväg till ridhuset!

Vill du tävla för Täby Ryttarsällskap som är den klubb som är aktiv på anläggningen så kontakta dem idag.

 INFORMATION OM ANLÄGGNINGEN

Täby Ryttarcenter

Vårt fina ridhus har en 120×24 meter stor manege och här får 600 åskådare plats på läktaren.

Det är viktigt för oss att ha en säker verksamhet och därför är Täby Ryttarcenters ridhusbotten levererad från Equi Pro Scandinavia.

Equi Pro Scandinavia har en gedigen erfarenhet och kunskap. Vårt underlag är uppbyggd i två lager vilket ger en ergonomisk och stötdämpande funktion. Det minskar risken för led- och benskador på hästen. Topplagret både i ridhuset och på utebana är levererat av De Grondslag.

 

I anslutning till ridhuset finns flera teorisalar som också kan användas för konferenser, andra möten och aktiviteter. Eleverna har tillgång till omklädningsrum och duschar.

 

I servicedelen finns också vår servering, personalrum, kontor, yogarum mm.

Klubben Täby Ryttarsällskap är den aktiva föreningen på anläggningen och deras roliga aktiviteter såsom tävlingar, träningar och ungdomsaktiviteter anordnas här.

Täby Ryttarcenter är även en naturlig mötesplats för ungdomar. Vi är en av Täbys största ungdomsgårdar, alla är välkomna hit!

Våra duktiga ridskoleelever önskar ibland att de kunde få bo i stallet. Det är tyvärr inte möjligt! Däremot ordnar vi gärna hästiga barnkalas och det finns möjlighet att hyra våra lokaler för t.ex. konferens.

Behöver du en energikick eller en ny ridhjälm? Då är du varmt välkommen in i vår servering Café Piaff och hästshopen som har det mesta för häst och ryttare.

HAR DU FRÅGOR OM ANLÄGGNINGEN?

Täby Ryttarcenter