Täby Ryttarcenter

Vi på Täby Ryttarcenter är så tacksamma för vår moderna anläggning med hög säkerhet och bekvämlighet för elever, besökare, personal och hästar. Ett perfekt läge nära vacker natur med skogen som närmsta granne. Här anordnas många olika aktiviteter förutom själva ridskoleverksamheten.

 

ATT VARA SKÖTARE PÅ TÄBY RYTTARCENTER

Täby Ryttarcenter

Att vara skötare innebär att du får umgås med och lära känna våra fina hästar ännu bättre. Dessutom ökar du ditt kunnande om hästar och hur man tar hand om dem. En bra förberedelse inför framtiden då du kanske kommer ha en egen häst. Genom att vara skötare kommer du också lära känna nya stallkamrater.

Som skötare ska man vara i stallet minst en gång i veckan, på en bestämd dag, då man sköter om sin häst. Det som ingår är:

  • Borsta, rykta och kratsa hovarna.
  • Rengöra vattenkopp, krubba och saltsten.
  • Putsa hästens utrustning.
  • Enklare mockning.

SKÖTARKURS OCH SKÖTARMÖTEN

Täby Ryttarcenter

Första steget är att delta på en skötarkurs. Där går vi igenom allt man ska göra som skötare. Inplanerade skötarkurser sätts upp på anlagstavlan i stallet och anmälan görs där.

Skötarmöten anordnas då och då och är till för alla som är skötare. Viktigt att du som är skötare försöker komma på så många möten som möjlig för att inte missa någon viktig information.

HAR DU FRÅGOR?

Täby Ryttarcenter