Licens-, tävlings- & lagryttare

Här kan du läsa om ridklubbens licenserade tävlingsryttare samt vad som gäller för tävlings- och lagryttare.


Tävlingsryttare

Tävlingsryttare som löser årslicens i Täby Ryttarsällskap får ett schabrak, dressyr eller hoppning, försett med klubbens logotype.  Medlemmar i Täby Ryttarsällskap har förtur på klubbens aktiviteter framför icke medlemmar. 

De som deltar i Ponnycupen, Stockholmscupen eller Allsvenskans olika lag, för Täby Ryttarsällskap, får en aktivitetspeng av klubben på 300:-/ekipage/år/lag som ska användas till gemensam träning eller annan gemensam aktivitet. Syftet är att laget ska få en lagkänsla & lära känna varandra.


Lagryttare

Att rida i lag

Vi ska bli ett LAG och inte bara en grupp - Ett lag har samma mål och ett lag vill vinna. Alla i laget behövs och är viktiga. Det som är viktigt när man rider i ett lag är att det är lagets mål som prioriteras. Om man tycker att sitt eget individuella mål är viktigare, vilket det absolut kan vara, så är det kanske bättre att någon annan tar lagplatsen. Vi får inte glömma att ridning är en individuell sport i grunden, men det finns också en stor glädje i att kunna göra saker i lag tillsammans med andra.

Mål är viktigt

  • Att vinna (d v s ett resultatmål)
  • Att ha kul (d v s ett känslomål)
  • Att utvecklas (d v s ett utvecklingsmål)

Vid lagtävlingar kan vi diskutera vilka mål vi ska ha, både för laget och individuellt. En bra sak är att sätta upp delmål som kan vara lättare att uppnå än ett stort mål. Att uppnå delmål blir ett sätt att utvecklas och ta sig framåt men även ett sätt att lättare kunna känna sig nöjd med sin prestation. Exempel på delmål kan vara att rida bra vägar och att ha en bra sits. Det är såklart väldigt kul när det går bra för laget i resultatlistan men här i klubben är det dessutom väldigt viktigt att vi har en god lagsammanhållning där vi stöttar varandra. 

Gemensamma spelregler

Vi är alla representanter inte bara för oss själva utan också för Täby Ryttarsällskap. Vi vill att vi ska uppfattas som en trevlig klubb att vara med i och att vi är ett juste och bra gäng. Därtill ska vi uppvisa riktigt bra horsemanship/sportsmanship. 

Därför är några viktiga saker att:

  • Vi respekterar motståndarna

  • Alla hjälper alla

  • Vi behandlar våra hästar snällt oavsett vad som händer

  • Vi är trevliga mot våra medhjälpare i alla situationer

  • Man står för sin prestation – bra som mindre bra, alla gör så gott man kan

  • Aldrig prata illa om domare, motståndare eller arrangörer

  • Vi är med och hejar och är en juste lagkamrat

  • Man är lojal, ödmjuk och ärlig – det gör att man får det tillbaka också!

Uttagning av laget

Laguttagning – det absolut svåraste för en lagledare. Man vill ju så gärna att alla som vill, tränar, laddar och är engagerade ska kunna rida. Men det finns bara några platser att fördela.

Att dagsformen i förklassen ska avgöra har flera riktigt stora nackdelar: dels läggs fokus alldeles för mycket på förklassen och inte på lagklassen, det är stor risk att det blir intern konkurrens och dålig stämning i gänget, hästarna kanske bara ska gå en klass per dag av olika skäl och det faktum att inte heller veta i förväg skapar otrygghet och man laddar för fel sak.

Vi i Täby Ryttarsällskap har beslutat att vi i första hand går på tävlingsresultat under senaste halvåret/året (på den nivå laget ska rida eller högre naturligtvis). Har man inte hunnit tävla ligger bedömda programridningar/träningstävlingar till grund för uttagningen. Klubben anordnar programridningar/träningar. I div 3 kan laget komma att ändras i de olika omgångarna för att fler skall ha möjlighet att få vara med. I de högre divisionerna tas ett lag ut och ev övriga deltar som reserver.

Det är viktigt att du som lagryttare vid intresseanmälan informerar om det är någon omgång du inte kan vara med. Lagledaren beslutar om startordningen utifrån ekipagens/lagets bästa.

Har du några frågor så tveka inte att höra av dig till din lagledare.


Licenserade tävlingsryttare

Maria Spens
Eric Anzalone
Karin Becker
Pauline Beweholt
Caroline Björkgren
Cecilia Blomgren
Amanda Brandt
Susanne Carstam
Nicole Crona
Isabelle d'Ailly
Jonna Degow
Sara Edin
Caroline Ekman

Ellie Ahlbom
Elsa Boklund
Molly Carstam
Wilma Danielsson
Elin Einerth
Nora Frantzich
Elin Hävrén
Tilde Jagerius
Tindra Kampman
Mathilde Koch
Ella Lilja
Liv Naeslund
Vida Nordling Pettersson
Molly Pålsson
Allie Wennergren
Emelie Klintfors
Monika Marie Elisabeth Löfgren
Ove Morin
Sandra Morin
Valdy Nordling-Fuchs
Emma Nyquist
Alexandra Pallin
Marika Philipson
Moa Pålsson
Jackie Göransson Neuman
Svenja Herrmann
Filippa Högbom
Charlotte Jansson
Hedvig Karlén
Klara Toll
Sofia Tungel
Caroline Eriksson
Filippa Eriksson Settergren
Mikaela Erneholm
Pernilla Gatelin
Christina Wahlström