Ny på ridskolan

Hos oss på Täby Ryttarcenter ska det vara roligt att rida! Vårt fokus ligger på glädjen, samt att känna samhörighet med hästarna och människorna på ridskolan. Alla ska känna sig hemma hos oss.

Täby Ryttarcenter är en ridskola med lång erfarenhet av att lära nybörjare rida och hjälpa erfarna ryttare att stiga till en mer avancerad nivå. I våra lektioner ingår alltid förutom ridlektioner även teori, där vi lär oss bl.a. om hästen, stallet och hur man rider på ett säkert sätt.

Välkommen att rida med oss på vår ridskola!

Vår ridskola

Läs nedan information som riktar sig till din påtänkta grupp. Maila gärna för rådgivning angående vilken nivå du ska rida på och för mer information. Det är viktigt att du ska känna dig säker och nöjd med din ridnivå. Därför får du med erfarenhet oftast börja med att provrida hos oss på Täby Ryttarcenter.

Täby Ryttarcenter bildades 2001 och vi har lång erfarenhet; ridskolan började sin verksamhet redan 2002 i Hägerneholm i Täby. Vår toppmoderna anläggning med Sveriges längsta ridhus stod färdig 2010 i Karby, där vi är belägna idag nära natursköna områden.

Täby ryttarcenter har en egen olycksfallsförsäkring för eleverna på ridskolan. Vid eventuell skada, kontakta ridskolan info@tabyryttarcenter.se

Alla elever ska vara medlemmar i Täby Ryttarsällskap, föreningen på ridskolan och är då även genom Ridsportförbundet olycksfallsförsäkrade. Vill ni läsa mer: http://www.ridsport.se/Svensk-Ridsport/Forsakring/

Läs mer om oss och våra ridnivåer nedan!

Täby Ryttarcenter erbjuder ridlektioner för nybörjare såväl som för avancerade ryttare.

Mer information om vår verksamhet

 • En kvalitativ och säker ridning och upplevelse är första prioritet på Täby Ryttarcenter. Därför har vi ett omfattande säkerhetsprogram där vi aktivt arbetar med att förebygga olyckor för ridelev, personal och häst.
 • På Täby Ryttarcenter rider varje vecka cirka 750 elever som är från 4 år och uppåt på ridskolan.
 • Vi har fantastiska ridskolehästar i olika storlekar. Det finns en häst för alla ryttare hos oss, vare sig du vill ha en lugn eller pigg häst.
 • Våra ridlärare är erfarna och pedagogiska. All personal får regelbunden skolning i första hjälpen.
 • Ridskolan erbjuder ridlektioner för alla: från knattar och nybörjare till seniorer med erfarenhet. Läs mer nedan om hur du får plats på ridskolan.
 • Det är viktigt för oss på Täby Ryttarcenter att alla ridelever ska bli sedda och få den hjälp de behöver av ridläraren. Därför har våra ponnygrupper max 13 deltagare och våra mixgrupper (tonåring/senior, ponny/häst) max 12 deltagare.
 • Ridskoleelever som har kommit tillräckligt långt i sin ridutbildning har möjlighet att tävla med Täby Ryttarcenter i våra interna tävlingar. Vi ordnar varje år ett ridskolemästerskap, samt ställer upp med lag i Stockholms- och Ponnycupen.
 • Förutom ridlektioner erbjuder vi träning i dressyr och hoppning för dig som vill tävla mer.
 • Varje sommar ordnas roliga ridläger på Täby Ryttarcenter.
 • För att rida på Täby Ryttarcenters ridskola behöver du vara medlem i Täby Ryttarsällskap. Täby Ryttarsällskap hjälper oss att utveckla en ännu bättre ridskola och ser till att du får ännu roligare på Täby Ryttarcenter!
 • Förutom ridskoleverksamhet bjuder vi även in till olika intressanta clinics och föreläsningar.

Ryttare med tidigare riderfarenhet: barn, ungdomar och vuxna

Har du ridit tidigare är chansen stor att du får plats i en grupp på ridskolan direkt! Läs om våra nivåer i målbeskrivningarna. Vi hjälper dig att välja vilken nivå som passar dig och du får provrida en gång för att se om det är rätt nivå.

Mer information

Du har plats på ridskolan i en ridgrupp som rider på en bestämd tid varje vecka (även helgdagar), förutom då Täby Ryttarcenters hästar och ponnyer också har sommarlov och jullov!

Vårt mål är att du lär dig mer teori och avancerar i din ridning på någon av våra fina ponnyer eller hästar på ett roligt, avslappnat och pedagogiskt sätt.

Kom ihåg att du behöver vara medlem i Täby Ryttarsällskap för att vara ridelev och rida hos oss.

Maila oss följande information genast till info@tabyryttarcenter.se och du kan snart sitta på hästryggen igen!

 • Namn
 • Personnummer
 • Adress
 • Hemtelefon- och mobiltelefonnummer
 • Vikt och längd (vi har en viktgräns på max 75-80 kg)
 • Beskrivning av din tidigare ridvana

Vi hjälper dig att utvecklas som ryttare, välkommen till Täby Ryttarcenter!

Nybörjare i alla åldrar, samt knatteridning för barn 4-6 år

Täby Ryttarcenter har nybörjargrupper på ridskolan för barn, ungdomar och vuxna som startar regelbundet. Ta en titt i målbeskrivningen för nybörjarnivåerna! Våra söta hästar och ponnyer väntar på dig!

Mer information

Du har plats på ridskolan i en ridgrupp som rider på en bestämd tid varje vecka (även helgdagar), förutom då Täby Ryttarcenters hästar och ponnyer också har sommarlov och jullov!

Vi går igenom information om hästen och ridning från grunden. Vårt mål är att du lär dig både teori och hur man rider på ett roligt, avslappnat och pedagogiskt sätt. Läs mer i målbeskrivningarna. Familjemedlemmar har förtur på platserna.

Som nybörjare behöver du alltid ha någon med dig i stallet och på ridlektionerna som hjälper dig för din egen och andras säkerhet.

Kom ihåg att du behöver vara medlem i Täby Ryttarsällskap för att vara ridelev och rida hos oss.

Maila oss följande information genast till info@tabyryttarcenter.se för att ställa dig eller ditt barn i kö:

 • Namn
 • Personnummer
 • Adress
 • Hemtelefon- och mobiltelefonnummer
 • Vikt och längd (vi har en viktgräns på max 75-80 kg)

Det är roligt att börja rida med oss. Välkommen till Täby Ryttarcenter!

Öppettider och scheman

Stallet har öppet:

Måndag:07.00 - 21.45
Tisdag - fredag:07.00 - 21.15
Lördag: 07.00 - 18.45
Söndag:07.00 - 20.15

Här hittar du scheman för ridskolans teorilektioner och ridhuskortets tider. 

Vi ses snart!

Ridnivåer

På Täby Ryttarcenter kan alla ryttare utvecklas!

Våra ridnivåer har klara mål för dig och vi fokuserar på att ge dig en ordentlig ridutbildning från grunden, oavsett om du är nybörjare, mer erfaren eller en avancerad ryttare.

Har du tidigare erfarenhet får du oftast provrida en gång innan du förbinder dig för en hel period och vi hjälper gärna till med att välja rätt ridnivå för just dig.

Priser

I ridkurserna ingår alltid teoretisk hästkunskap och ridning. Våra lektioner är mellan 30-60 minuter beroende på tidigare vana.

Här hittar du information om alla våra priser, samt betalningsinformation.

Välkommen att rida med oss!

Omgivningen

Lockar möjligheten till uteritt lär du inte bli besviken! Vår fina ridanläggning är perfekt belägen nära vacker natur i Karby.

Vi har en stor utebana och är belägna nära vackra ridvägar i skog och landskap - något som både vi och hästarna uppskattar.

Ridläger

Välkommen på sommarens roligaste upplevelse: tränings- eller ridläger på Täby Ryttarcenter.

Även du som inte har hunnit rida så länge kan gå på ridläger hos oss! Dessutom har vi även ridkurser med middag på kvällstid för vuxna och äldre ungdomar med god ridvana.

Anmäl dig idag för att garantera en plats på våra populära ridläger!

Hästshopen

Måndag - fredag:16.00 - 19.30
Lördag:09.30 - 16.00
Söndag:14.00 - 18.30

Missa inte vår välfyllda hästshop! Här hittar du det mesta och det senaste som du behöver till dig och din häst; både kläder och utrustning. 

Vi ses i shopen!

Fika

Måndag - fredag: 16.00 - 19.30
Lördag:
09.30 - 16.00
Söndag:14.00 - 18:30

Njut av en varm kopp kaffe eller te under tiden ditt barn rider. I Café Piaff har du utsikt över ridlektionerna som pågår i Sveriges längsta ridhus.

Välkommen!