Om Täby Ryttarcenter

Vår vision

Vi bedriver en verksamhet med kvalitativ ridutbildning i harmoni med hästens välmående.

Det betyder att vårt fokus ligger på att din ridutbildning ska vara av toppklass i varje aspekt, samtidigt som våra hästar mår bra och trivs. Vi anser helt enkelt att har inte våra hästar det bra så kommer inte heller du att få en bra ridutbildning. Därför fokuserar vi väldigt mycket på friskvård för våra hästar och har ett gediget säkerhetsprogram som arbetar för att undvika situationer då olyckor kan uppstå.

Vi vill att alla ska trivas hos oss och alltid känna sig välkomnade. På Täby Ryttarcenter ska alla uppleva miljön som utvecklande och varje vistelse ska vara en bra dag.

Läs gärna mer om vårt arbete för ryttarens och hästens välmående här.

Vår verksamhet

Vår ridskola

Täby Ryttarcenter är först och främst en ridskola med tillhörande aktiviteter:

Förutom de ovanstående aktiviteterna ordnar vi även olika clinics och intressanta föreläsningar, dit även allmänheten är inbjuden.

Vi har ca 750 elever från 4 år som rider varje vecka hos oss och våra ca 50 underbara hästar, alla med sin egen unika personlighet, får gå ute i hagen varje dag.

Vi har ett tätt samarbete med fristående föreningen Täby Ryttarsällskap som kompletterar ridskolans verksamhet och gör ridskoleelvernas upplevelse ännu bättre.

Ridskolan

Vi är en samlingspunkt

Verksamheten sker i en toppmodern anläggning och vi är stolta över att ha Sveriges längsta ridhus. Manegen är 120x24 meter stor och har plats för 600 åskådare på läktarlångsidan!

Vi är mycket mer än bara en ridskola. Täby Ryttarcenter ska vara en naturlig mötesplats där alla ska må bra och känna sig hemma. På vår ridanläggning finns:

Anläggningen

Vi har en säker verksamhet

Säkerheten är något som präglar varenda aktivitet som sker på Täby Ryttarcenter. Därför har vi ett genomarbetat säkerhetsprogram och utförliga rid- och säkerhetsregler. Vi utbildar vår personal med jämna mellanrum i säkerhet och första hjälp. Vi anser att olyckor bör och kan undvikas genom att alla är medvetna om när olyckor kan uppstå och därför hjälps vi åt att undvika de situationerna.

Mer om säkerhet

Vår historia

Täby Ryttarcenter bildades 2001 av Christina Bengtsson, vår VD. 2002 leddes den första ridlektionen på ridskolan som då låg i Hägerneholm i Täby.

September 2010 flyttade ridskolan och alla fina hästar till vår nuvarande anläggning i Karby. Ridanläggningen är byggd av Täby Kommun, men vi är en helt fristående ridskola. 

Ridskolan

Våra trivselregler

  • Miljön är familjär och välkomnande.
  • Säkerheten har högsta prioritet i alla sammanhang.
  • Individuell omvårdnad och utbildning av våra fantastiska hästar.
  • Hög kvalitet på vår ridutbildning och all övrig verksamhet.
  • Vi säger hej till alla.
  • Snabb och lyhörd kundkontakt.
  • Vi är hjälpsamma i alla lägen.
  • Anläggningen är dagligen i uppvisningsskick.
  • Vi ser möjligheterna och lösningarna.
Alla regler
På Täby Ryttarcenter ska hästar, elever och personal trivas.