Vår anläggning

Vi på Täby Ryttarcenter är stolta över vår moderna och nybyggda anläggning. Vi är perfekt belägna nära vacker natur i Karby och här sker många olika aktiviteter förutom vår ridskoleverksamhet. Visste du att vi gärna anordnar ditt roligaste barnkalas?

Som privatryttare kan du köpa ridhuskort hos oss - kom bara ihåg att kontrollera ridtider och eventuella ändringar innan du åker iväg till ridhuset!

Ridskolan Privatekipage Om oss Besök oss

Anläggningen

Täby Ryttarcenters toppmoderna anläggning är byggd av Täby Kommun och invigdes i september 2010. Anläggningen består av ett stall, ridhus, hagar och ridbanor, samt övriga lokaler.

På Täby Ryttarcenter sker det en mängd aktiviteter. Vi är först och främst en ridskola med ridlektioner och träningar, men vi ordnar även tävlingar, clinics och andra hästevent. Vi driver en verksamhet med kvalitativ ridutbildning i harmoni med hästens välmående!

Lockar möjligheten till uteritt lär du inte bli besviken! Vi har en stor utebana och är belägna nära vackra ridvägar i skog och landskap - något som både vi och hästarna uppskattar.

Sveriges största ridhus

Till anläggningen hör Sveriges största ridhus med en 120x24 meter stor manege - här får 600 åskådare plats på läktaren längs långsidan.

Eftersom cirka 800 elever rider på våra 54 hästar varje vecka arbetar vi för att förebygga skador med vårt säkerhetsprogram så långt det går. Det är viktigt för oss att ha en säker verksamhet och därför är Täby Ryttarcenters ridhus ridbotten levererad från Equi Pro Scandinavia. Equi Pro Scandinavia har en gedigen erfarenhet och kunskap om ridbottnar. Vår ridbotten är uppbyggd i två lager vilket ger en ergonomisk och stötdämpande funktion. Det minskar risken för led- och benskador på hästen. Läs gärna mer på Equi Pro Scandinavias hemsida.

I ridhuset finns flera teorisalar som också kan användas för konferenser, eleverna har tillgång till omklädningsrum och duschar. Här ryms också personalrum och kontor.

Vi är inte bara en ridskola

Klubben Täby Ryttarsällskap finns i huset och deras roliga aktiviteter anordnas på anläggningen.

Täby Ryttarcenter är även en naturlig mötesplats för ungdomar: vi är en av Täbys största ungdomsgårdar, alla är välkomna hit!

Våra duktiga ridskoleelever önskar ibland att de kunde få bo i stallet. Det är tyvärr inte möjligt! Däremot ordnar vi gärna roliga barnkalas och det finns möjlighet att abonnera våra lokaler för t.ex. konferens. Ta kontakt med oss om du är intresserad: info@tabyryttarcenter.se.

Behöver du en energikick eller en ny ridhjälm? I byggnaden finns det plats för 70 stycken fikasugna i vårt Café Piaff och en välfylld hästshop

Täby Ryttarcenter Hastar-6.jpg