Tävla och träna

Att tävla är roligt! Det utmanar och utvecklar din ridförmåga, så oavsett hur det går är du alltid en vinnare och har blivit många erfarenheter rikare att ta med dig till nya utmaningar.

Våra hästar älskar att tävla och är vana deltagare. Föreningen Täby Ryttarsällskap är medlem i Stockholms Läns Ridsportförbund vilket ger dig chans att tävla i både Ponnycupen och Stockholmscupen. Dessutom ordnar vi varje år Täby Ryttarcenters ridskolemästerskap i hoppning och dressyr. Du vet väl också att varje ridläger på Täby Ryttarcenter avslutas på bästa sätt med en uppvisning av eleverna till musik och häst?

Grönt Kort

För att kunna tävla lokalt och uppåt behöver du ha ett grönt kort. Det visar att du kan rida tillräckligt bra och har de kunskaper som krävs för att vara med på tävlingar.

Täby Ryttarsällskap ordnar regelbundet Grönt Kort-kurser för sina medlemmar och om du ska tävla för TRS så behöver du även vara medlem och inneha licens.

Läs mer om Grönt Kort hos Svenska Ridsportförbundet.

Träning inför en tävling -privatekipage

På Täby Ryttarcenter har du möjlighet att träna dressyr och hoppning med erfarna och skickliga instruktörer.

Vid träningar tillkommer ridhushyra 100 kr per gång (80 kr per gång för medlemmar i Täby Ryttarsällskap) på lektionspriset för elever som inte har ridhuskort. Tävlande ekipage för Täby Ryttarsällskap har förtur på platserna.

Dressyrtränare

Traudi Björling

Har träningar på onsdagar. Lektionerna är 30 minuter.
Pris: 400 kr per lektion.
Anmälan görs direkt till Traudi: traudibjorling@telia.com

Hopptränare

Maila info@tabyryttarcenter.se för mer information.

Tävlingar

Ponnycupen

Stockholms Läns Ridsportförbund anordnar varje år en lektionsponnycup i hoppning. Alla ridskolor och ridklubbar i Stockholmsdistriktet som är medlemmar får delta med lag. Cuperna startar på hösten och avslutas med finaler under våren. Finalerna rids på en neutral plats och under lite festligare former.

Tävlingens syfte är att ge deltagarna tävlingsrutin och erfarenhet av att rida på olika hästar, eftersom man använder den arrangerande ridskolans ponnyer. Dessutom är det en rolig upplevelse och ger nya kontakter för både deltagare och arrangerande ridskolor.

SÅ GÅR DET TILL

  • Tävlingen är uppdelad i lottade grupper. Lagen möts två gånger, en gång borta och en gång på hemmaplan.
  • I hoppning hoppar ponnyerna 0,60 - 0,80 m ( fr.o.m hösten 2006 max 0,70 för B-ponnyer). 6-8 hinder, ej kombination.
  • Laget vid varje tävling består av 6 ryttare.
  • Ryttare får under det år cupen startar max ha fyllt 15 år.
  • Ryttare skall vara aktivt ridande elev (ha egen plats) vid den ridskola i vars lag han/hon tävlar.
  • Ryttare får ej ha placerat sig i 1,10- (Lätt B) hoppning på lokaltävling eller högre (innevarande eller föregående cupår).

Stockholmscupen

Stockholms Läns Ridsportförbund anordnar varje år en lektionshästcup i dressyr. Alla ridskolor och ridklubbar i Stockholmsdistriktet som är medlemmar får delta med lag. Cuperna startar på hösten och avslutas med finaler under våren. Finalerna rids på en neutral plats och under lite festligare former.

Tävlingens syfte är att ge deltagarna tävlingsrutin och erfarenhet av att rida på olika hästar, eftersom man använder den arrangerande ridskolans ponnyer. Dessutom är det en rolig upplevelse och ger nya kontakter för både deltagare och arrangerande ridskolor.

SÅ GÅR DET TILL

  • Tävlingen är uppdelad i lottade grupper.
  • Lagen möts två gånger, en gång borta och en gång på hemmaplan.

Ridskolemästerskap

Varje år arrangerar Täby Ryttarcenter och Täby Ryttarsällskap ett ridskolemästerskap där våra ridskolelever får visa upp vad de har lärt sig under året. Det tävlas i dressyr och hoppning.

Ridskolemästerskapets syfte är att ge eleverna tävlingsvana och erfarenhet inför framtiden. Dessutom fungerar det som en morot då eleverna har ett mål med sin träning. Varje år blir vi på Täby Ryttarcenter lika stolta över våra duktiga elevers framsteg!

Tävla och träna med Täby Ryttarcenter.